Suroviny:
150 g rýže
500 ml mléka
60 g krupicového cukru
špetka soli
1 vejce, prošlehané
100 g rozinek
½ lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce másla
mletá skořice na ozdobu
Postup:
Ve středním kastrolu přiveďte k varu 325 ml vody. Přisypeme rýži a promícháme. Stáhneme plamen na minimum, přiklopíme pokličkou a vaříme 20 minut. V dalším kastrolu promícháme uvařenou rýži s 375 ml mléka, cukrem a solí.
Přivedeme znovu k varu, stáhneme plamen a za občasného míchání vaříme 15–20 minut, až je kaše krémově hustá.
Vmícháme zbývajících 125 ml mléka, rozšlehané vejce, rozinky a vanilkový extrakt. Vaříme za stálého míchání dalších 5 minut a dáváme pozor, aby se kaše nepřipálila. Stáhneme z plamene a vmícháme máslo..