Říká se o o něm, že je jedním z nejoblíbenějších dezertů na světě. Možná nevypadá pěkně, o to lépe ale chutná.
Suroviny:
½ hrsti palmového cukru
1 lžička extraktu z pandánu (seženete ho v téměř všech obchodech s asijskými potravinami)
250 ml kokosového mléka
špetka soli
2 hrsti strouhaného kokosu
½ kg rýžové mouky
Postup:
Do hrnce nalijte šálek kokosového mléka, přidejte lžičku pandánu a špetku soli. Zahřívejte 8 minut. Smíchejte mouku se zahřátým mlékem a vytvořte hladké těsto. Vytvarujte z něj kuličky.
Do každé kuličky vytvořte dírku a vtlačte do ní kousek palmového cukru. Utěsněte ji. V hrnci přiveďte k varu vodu a kuličky vařte tak dlouho, dokud nevyplavou. Kuličky obalte v kokosu.
Náš tip
Kdyby vám palmový cukr roztál dříve, než ho spotřebujete, dejte ho do lednice.