Jednoduchý salát typu Coleslaw se hodí jako příloha k jakémukoli pečenému masu nebo smaženým kuřecím kouskům.
Ingredience: 4 porce
½ hlávky zelí
2 větší mrkve
1 malá cibule
300 g zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce oleje
1 lžíce cukru
sůl
pepř
4 snítky petrželky
Postup:
Zelí nakrouhejte. Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte najemno. Do mísy dejte zelí a přidejte olej, sůl a pepř. Rukou ho důkladně promněte, aby zkřehlo. Pak přidejte mrkev, cibuli a zakysanou smetanu.
Dobře promíchejte, vmíchejte cukr a citronovou šťávu. Salát ještě jednou promíchejte a nechte hodinku uležet.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 15 Kč