Suroviny:
2 brambory
2 mrkve
1 cibule
200 g rybiček v oleji
3 vejce
100 g majonézy
sůl
Na ozdobu:
1 uvařený bílek
1 jarní cibulka
několik lístků hladké petrželky nebo pažitka
snítka kopru
Postup:
Brambory uvařte ve slupce, nechte úplně zchladnout, oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky. Mrkev oškrábejte, uvařte na skus a nastrouhejte. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Rybičky rozmačkejte vidličkou.
Vejce uvařte natvrdo, ihned je zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Vejce opatrně rozpulte a žloutky vyjměte. Žloutky a bílky odděleně nastrouhejte najemno.
Salát tvořte z jednotlivých vrstev, přičemž každou vrstvu kromě rybiček trochu osolte a potřete majonézou.
Na dno mísy dejte nejprve brambory, pak na ně vrstvu nastrouhané mrkve, rybičky, nastrouhanou cibuli, na ni nasekané bílky a nakonec nastrouhaný žloutek.
Salát dejte na 1–2 hodiny do chladničky rozležet a před podáváním ho ozdobte pažitkou a snítkou kopru.
Jo, tenhle recept je fakt něco! 🙂 Mám ráda, když je salát pořádně odleželý, pak chutná nejlíp. Brzo zkusím s přáteli!
Nikdy bych neřekla, že rybičky v salátu můžou být tak super. Paráda, jen škoda, že to pak musí čekat v lednici, já bych ho hned snědla!
Představuju si ten salát s bylinkama a už mi tečou sliny! Vypadá to parádně, ani mi nevadí, že je tam cibule.
Salát mimosa je skvělý nápad na lehký oběd. Už se těším, až ho ozdobím petrželkou a pažitkou pro dokonalý vizuální zážitek. Děkuji za inspiraci!
Takhle jednoduchý a lahodný salát jsem dlouho nezkoušela! Rybičky a vajíčka v salátu mi moc chutná. Zítra asi vyzkouším udělat.