Suroviny:
500 g mletého hovězího
4 lžíce strouhaného parmazánu
3 lžíce strouhanky
1 vejce
3 červené cibule
2 plechovky krájených rajčat
3 stroužky česneku
1 hrst listové petržele
sůl a pepř
Postup:
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujeme a promícháme, aby se všechny suroviny spojily, a vlhkýma rukama tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu.
Česnek pokrájíme nadrobno a smícháme ho s krájenými rajčaty, směs osolíme a opepříme. Rajčatovou směs rozprostřeme do pekáče, naskládáme do ní masové koule a na klínky pokrájené zbývající cibule.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, asi na 25 minut. Při servírování do krabičky zasypeme zbytkem strouhaného parmazánu a nasekanou petrželí.