O lahůdkové chuti tohoto masíčka si vaši strávníci budou povídat ještě hodně dlouho.
Ingredience na 4 porce:
800 g hovězího roštěnce
3 lžíce oleje
3 cibule
400 ml červeného vína
150 g višňových povidel
2 lžíce balzamikového octa
snítka rozmarýnu
sůl
pepř
špetka skořice
Postup:
Maso nakrájíme na plátky přes vlákna a opečeme je na rozpáleném oleji. Pak je vyndáme a v oleji osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní maso. Mírně ho podlijeme vínem, ochutíme a dusíme pod pokličkou doměkka.
Občas znovu podléváme vínem a otočíme. Když je maso měkké, rozmícháme ve zbylém víně povidla, přidáme skořici, ocet, rozmarýn a přilijeme k masu. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s vařenými bramborami.
Doba přípravy: 190 min
Cena za 1 porci: 92 Kč
Super nápad s tou omáčkou! Miluju recepty, kde je něco neotřelého. Tohle vypadá, že to skvěle chutná. Už vidim tu nedělní večeři u nás doma. Dík!
Tohle musim zkusit, vypadá to nějak nove a zvlastni. Hovezi s cherry, kdo by si to pomyslel? Az pujdu do obchodu, kupim co na to. Dik za tip!
Zajímavá kulinářská kombinace. Cherry omáčka k hovězímu roštěnci zní jako nápaditý koncept. Kreativní gastronomie má moji podporu. Těším se na degustaci!
Wow, fakt zajimavy recept. Tyhle višňové omáčky k masu miluju. Urcite to zkusim příští víkend, díky za super tip 🙂
Tenhle receptík vypadá luxusně! Už se nemůžu dočkat až ho vyzkoušim. Líbí se mi ta kombinace cherry a roštěnce, to musí být bomba!