Čeká vás velká rodinná sešlost a chcete připravit něco tradičního, ale tak trochu moderně? Rozhodně připravte kuřecí roládu podle MasterChefa.
Ingredience:
1 kuře, 2 ks kuřecích prsou, 300 g telecí kýty, 8 plátků bavorského špeku, 150 g uzené krkovice, 100 g špeku, hrst sekaných mandlí, hrst sušených brusinek marinovaných v portském víně, 500 ml bílého vína, 2 bílky, 150 ml smetany, 4 červené cibule, 2 jablka, listová petržel, pažitka, sůl, pepř, 1 kg vařených brambor, 4 lžíce sekaných lískových oříšků, 4 lžíce sekané pažitky, 160 g másla
Postup: Kuře vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Kuřecí prsa umixujeme s bílky, vínem a smetanou do hladké fáše a dochutíme je lžící sekaných bylinek. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Přidáme na kostičky nakrájený špek, uzenou krkovici, švestky a sekané mandle.
Na plát masa rozložíme slaninu, rozetřeme fáš, smotáme a svážeme provázkem. Do pekáče dáme kostru z kuřete, 1 červenou cibuli, jablka a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny. Vařené brambory rozmačkáme.
Na másle orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme brambory a lehce orestujeme. Nakonec přidáme oříšky, pažitku, sůl a opepříme.