Chcete tip na jednoduchou večeři? Pak ochutnejte pokrm, který Irové zbožňují.
Suroviny:
1 hlávka bílého zelí
1 velká cibule
3 lžíce hnědého cukru
rostlinný olej
sůl, pepř
Postup:
Zelí omyje, očistěte a nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozpalte zhruba tři lžíce rostlinného oleje. Cibuli nakrájejte na kostičky a dejte ji orestovat na oleji. Přidejte k ní zelí a posypejte ho hnědým (třtinovým cukrem).
Vyčkejte, dokud cukr nezkaramelizuje. Na závěr dochuťte zelí solí a pepřem, lehce jej můžete zakápnout také jablečným octem. Restované zelí podávejte ještě horké. Tento pokrm nejlépe chutná s opečenými bramborami v troubě nebo na ohni.
Náš tip
Irové do pokrmu přidávají také na kostičky nakrájenou a opečenou slaninu.