Tartar znamená tatarák a v případě zeleninové varianty se neškrábe nebo nemele najemno, ale krájí se na malé kousky.
Potřebujete:
✿ 2 velká rajčata
✿ 2 filátka ančoviček
✿ ½ avokáda
✿ 1 jarní cibulku
✿ olivový olej
✿ čerstvou bazalku
✿ pepř a sůl
✿ rukolu
1. Rajčata omyjte, rozkrojte a zbavte semínek. Pak je nakrájejte na drobné kostičky. Avokádo zbavte pecky a nakrájejte jej také nadrobno. Z cibulky použijte jen bílou část, nakrájejte ji nadrobno, bazalku a ančovičky nasekejte najemno.
2. Vše spolu promíchejte v misce, opepřete, zakápněte olivovým olejem a podle chuti dosolte. Dejte vychladit do lednice alespoň na hodinu.
3. Do kulaté formičky na talíři vložte vrstvu směsi rajčat, avokáda a ančoviček, pak formičku odstraňte a povrch dozdobte rukolou a zakápněte olivovým olejem. Můžete také podávat na opečeném pečivu.