Můžete ji mít doma v lednici v zásobě. Připravíte z ní rychlou večeři. Omáčku stačí ohřát a promíchat s těstovinami podle chuti.
Ingredience: na 4 porce
● 1 kg vyzrálých rajčat
● 100 g anglické slaniny
● hrst lístků bazalky
● 1 lžíce třtinového cukru
● 1 cibule
● olivový olej
● sůl
● pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno, slaninu na kostičky. Rajčata spařte vroucí vodou a poté je oloupejte. Nakrájejte je nadrobno. V hrnci rozehřejte trochu oleje. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte slaninu.
Vše společně opečte a přidejte rajčata. Přilejte trochu vody, sůl, pepř a bazalku. Omáčku přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat asi půl hodinky. Cukr přidejte jen tehdy, když nejsou rajčata dostatečně sladká.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 20 Kč