Červená čočka je na rozdíl od jiných druhů snadno stravitelná a nenadýmá. Navíc ji nemusíte ani namáčet.
Suroviny:
½ šálku červené čočky
1 čerstvá cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 plechovka rajčatového protlaku
1,5 l zeleninového vývaru
hrst čerstvého koriandru
sůl, pepř
kousek másla na restování
Postup:
Čočku propláchněte a nasypejte do hrnce. Zalijte ji vodou a přiveďte k varu. Vařte 15 minut. V jiném hrnci na másle zpěňte cibulku.
Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, nasekaný česnek, rajčatový protlak, nasekaný koriand a vývar. Promíchejte, osolte a opepřete. Vařte zhruba 15 minut. Nakonec do polévky přidejte čočku a polévku ještě dochuťte.