Máte chuť na slavnostní pohár? Vyzkoušejte ten náš!
Suroviny na 6 porcí:
300 g mraženého lesního ovoce
1 lžíce moučkového cukru
250 g mascarpone
1 lžíce medu
1 lžíce kakaa holandského typu
1 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce citronové šťávy
½ sáčku vanilinového cukru (podle chuti)
1 smetana ke šlehání (nemusí být)
čerstvé ovoce
máta na ozdobení
Postup:
Ovoce nechte rozmrazit na sítku a šťávu sceďte (můžete si ji přidat do vody). Poté ovoce pocukrujte. Polovinu mascarpone smíchejte s medem, kakaem a pomerančovou šťávou, případně ušlehanou šlehačkou a utřete do hladkého krému. Zbytek mascarpone utřete s citronovou šťávou a vanilinovým cukrem.
Do pohárů vrstvěte vždy ovoce, světlý krém a tmavý krém; končete světlým krémem. Poháry nechte vychladit – nezbytné minimum jsou dvě hodiny, ideálně však přes noc. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem a mátou.