Výborná pizza, v originále quatro formaggi, ve které se snoubí chutě čtyř různých druhů skvělých sýrů.
Potřebujete:
✿ 500 g hladké mouky
✿ 1 lžičku soli
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 1 lžičku cukru krupice
✿ ½ balíčku droždí
✿ 250 ml vlažné vody
Náplň:
✿ 100 g eidamu
✿ 1 balení nivy
✿ 150 g mozzarelly
✿ 50 g uzeného sýru
✿ špetku oregana
✿ 100 ml smetany ke šlehání
1. Do vlažné vody rozdrobte droždí, přisypejte cukr a nechte vzejít kvásek. Smíchejte mouku se solí, přidejte olej a vykynutý kvásek. Těsto zpracujte na pomoučeném vále. Pak vložte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte hodinu vykynout.
2. Sýry nastrouhejte nebo rozdrobte. Vykynuté těsto rozválejte, vytvarujte do tvaru kola a položte ho na plech vyložený pečicím papírem.
3. Povrch těsta potřete smetanou a posypejte jednotlivými sýry. Na závěr lehce okořeňte oreganem a dejte péct do trouby při 250 °C cca 10–15 minut.