Nejlépe chutná jako dip k bagetce. Je ideální k vínu i pivu.
Ingredience:
2 papriky
3 rajčata
1 stroužek česneku
40 g pražených mandlí nebo piniových oříšků
30 g parmazánu
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
sůl a pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C.
Papriky rozpulte, odstraňte semínka a dejte je na plech slupkou nahoru. Rajčata rozpulte a přidejte k paprikám. Přidejte neoloupaný stroužek česneku. Pečte cca 25 minut.
Po upečení nechte papriky 5–10 minut zakryté v misce.
Oloupejte papriky i česnek a vše vložte do mixéru. Přidejte mandle či oříšky, nastrouhaný parmazán, balzamikový ocet, sůl a pepř.
Mixujte a pomalu přilévejte olej.
Ochutnejte a případně dosolte podle potřeby.
No teda, pesto z pečených paprik a rajčat! To zní úžasně, určitě vyzkouším. Konečně něco chutného pro letní večery!
Tohle pesto by mohlo být skvělé po tréninku, plné chutí a živin. K vínu to bude hit!
Miluju rajčata a papriky! Skvělá kombinace do pesta. Myslím, že by se k tomu dal přidat i nějaký ostřejší sýr!
Recept zní lákavě! Pesto se určitě hodí na večerní posezení s přáteli. Určitě ho zkusím s těmi praženými mandlemi.