Tyto penne, tedy silnější trubičky, mají červenavou barvu, která vařením trochu vybledne. To jim ovšem na chuti ani výživové hodnotě nijak neubere.
Potřebujete:
1 balení penne z červené očky a mrkve (250 g), 4 filety lososa, 2 šalotky, olivový olej, 250 ml smetany, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř, bazalku na ozdobení
Postup:
Zeleninové penne vložte do osolené vroucí vody a nechte vařit 7 minut. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou.
Šalotku oloupejte, nakrájejte na kostičky a osmahěte na olivovém oleji. Přidejte na kousky nakrájené filety z lososa a opečte. Můžete přilít trošku vody, ve kterých se těstoviny vařily.
Po změknutí lososa ho zalijte smetanou, dochuťte solí, mletým pepřem a citronovou šťávou. Přimíchejte uvařené penne a před podáváním ozdobte bazalkou. .