Lahodné penne s krémovou omáčkou jsou rychlou, ale přitom luxusní večeří.
Suroviny na 4 porce
– 1 balení těstovin penne
– slunečnicový olej
– 1 středně velká cibule
– 1 plechovka sterilovaných žampionů
– 1 lžíce sekané zelené petrželky – 200 ml bílého suchého vína
– 1 kelímek smetany ke šlehání
– 1 lžíce hladké mouky
– sůl
– mletý černý pepř
– bazalka na ozdobení
Postup
1. Těstoviny uvařte dle návodu.
2. Na pánvi na slunečnicovém oleji zlehka osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a zalijte ji plechovkou žampionů. Nechte chvíli povařit.
3. Přidejte nasekanou petrželku a přilijte bílé víno. Nakonec vše zalijte smetanou, přidejte lžíci mouky a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
4. Těstoviny sceďte a na pánvi promíchejte se směsí. Naservírujte na talíře, ozdobte bazalkou a ihned podávejte.
.