Pořádně pikantní guláš podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.
Ingredience:
800 g hovězího masa
2 cibule
3 stroužky česneku
500 ml tmavého piva
500 ml vody
2 lžíce sádla
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce mleté pálivé papriky
1 lžička drceného chilli
1 lžička pepře
1 lžička kmínu
1 lžička majoránky
1 feferonka nebo ostrá habanero paprička
sůl, pepř
Postup:
Na sádle osmahněte cibuli, přidejte česnek, kmín, papriku, kajenský pepř a chilli. Krátce restujte.
Přidejte na kostky nakrájené maso, osolte, opepřete a opékejte, dokud se zatáhne.
Vmíchejte rajčatový protlak a zalijte pivem. Nechte chvíli probublávat, poté přilijte vodu.
Přidejte nasekanou feferonku a přiklopte. Na mírném ohni vařte 1,5–2 hodiny.
Nakonec vmíchejte majoránku, případně ještě dosolte a dopepřete podle chuti.
Recept vypadá báječně! A pivní příchuť musí přidávat opravdu zajímavý twist. Už se těším, až recept zkusím ve své kuchyni.
Zní to skvěle, ale zajímalo by mě, jestli někdo z vás už to zkusil. Je to pravdu tak pálivý, jak to vypadá?
Pivní guláš je prostě klasika, ale ta pikantnost mě trochu zaráží. Ráda bych to jednou vyzkoušela, třeba při pořádání tematického večera pro přátele.
Pálivé jídlo mám ráda, ale z duševního hlediska jsem fakt zvědavá, jak moc tohle ‚peklo‘ uvítá můj žaludek. Držím nám všem palce!
Tenhle guláš vypadá jako skvělý způsob, jak zahřát studené zimní večery! Určitě ho vyzkouším k nedělnímu obědu, dík za inspiraci!