Máte rádi maso, ale tomu rybímu stále ne a ne přijít na chuť? S těmi správnými bylinkami si ryby zamiluje naprosto každý!
Suroviny:
2 menší pstruzi
1 lžička čerstvého nebo sušeného estragonu
1 lžička čerstvého či sušeného kerblíku
1 menší cuketa
sůl, pepř
šťáva z ½ citronu
čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
Pstruha osolte, opepřete a naložte ho do směsi koření z estragonu a kerblíku. Pekáč vystelte celofánem nebo pečicím papírem. Pstruha položte na pekáč a obložte ho cuketou nakrájenou na kolečka.
Celý pokrm bohatě zakapejte citronovou šťávou. Rybu pečte na 180 ° přibližně třicet minut. Nakonec ji můžete dochutit petrželkou či bazalkou.
Náš tip
Chuť ryby zvýrazníte prolisovaným stroužkem česneku, případně šalotkou.