Pokud jsou žebírka dobrý nápad, tak ta pivní naprosto geniální.
Ingredience:
1 kg hovězích či vepřových žeber
2 velké cibule
500 ml světlého nebo polotmavého piva
6 stroužků česneku
trochu solamylu
1 lžíce lněných semínek
máslo na vymazání pekáče
Postup:
Žebra si osolte a opepřete. Česnek si prolisujte a potřete jím každé žebro. Pekáč si vymažte máslem a na dno nasypejte najemno nakrájenou cibuli. Na ni naskládejte žebírka. Zalijte je pivem a pečte na 180 ° přibližně hodinu a půl. Mezitím žebra pravidelně polévejte výpekem.
Po uplynutí doby žebírka odklopte a dopečte tak, aby byla zvrchu krásně zlatavá. Po upečení žebírka z pekáče vyjměte a přilijte do něj 1 dl vlažné vody. Přidejte lžičku až dvě solamylu a krátce provařte. Žebírka vraťte do pekáče a ještě vše společně krátce prohřejte.