Připravte si veganské těstoviny, které vám skutečně zachutnají. Veškeré suroviny seženete v každém větším supermarketu.
Ingredience:
250 g bezvaječných těstovin pappardelle
300 g čerstvých nebo mražených hub
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
tymián
sůl a pepř
Na omáčku:
2 lžíce rostlinného másla
2 lžíce hladké mouky
300 ml rostlinného mléka (např. sójové)
1 lžička dijonské hořčice
3–4 lžíce nastrouhaného veganského sýra (doporučujeme s příchutí parmazánu)
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř
Postup:
Pappardelle uvařte podle návodu. Ponechte si 100 ml vody z vaření.
V pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájené houby. Přidejte česnek, tymián, sůl a pepř, krátce orestujte.
V rendlíku rozpusťte máslo, vmíchejte mouku, aby vznikla jíška. Postupně přilévejte mléko.
Přidejte hořčici, nastrouhaný veganský sýr, muškátový oříšek, osolte a opepřete. Je-li omáčka moc hustá, nařeďte ji vodou z těstovin.
Do pánve k houbám přidejte pappardelle, přilijte omáčku a dobře promíchejte.
Trochu mě děsí nákup bezvaječných těstovin, ale určitě to zkusím. Vypadá to skvěle, a ještě je to veganské, což mě láká čím dál víc.
Ta kombinace hub, tymiánu a česneku vždycky zní skvěle. Navíc, všechno seženete v supermarketu, což usnadňuje celý proces. Díky za tip!
Super recept! Budu zkoušet o víkendu, když budu mít volno z práce. Nejraději mám čerstvé houby, tak je musím poptat na trhu.
Já tyhle veganský recepty fakt nemusím, ale ty pappardelle s houbama vypadají fakt lákavě. Možná je někdy zkusím, když se to dá všechno sehnat v supermarketu.