Palačinky jsou oblíbené v každé rodině. Zkuste je tentokrát připravit s houbovo-špenátovou náplní.
Suroviny na 4 porce
Na palačinky – 190 g hladké mouky – 500 ml mléka – 2 vejce – špetka soli – 1 lžička prášku do pečiva
Na náplň – 400 g čerstvých hub nebo žampionů – 250 g špenátu – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 2 vejce – 50 g nivy – 50 g eidamu – sůl, pepř – olej na smažení
Postup
1. Mléko s vejci prošlehejte. Postupně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, a vymíchejte hladké, řídké těsto. Postupně osmažte na rozpáleném oleji z obou stran palačinky.
2. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné, pokrájené houby a špenát. Osolte, opepřete a chvíli směs poduste. Pak přidejte vejce, prolisovaný česnek a nastrouhaný eidam s nivou. Promíchejte.
3. Palačinky potřete směsí, zarolujte a ihned podávejte.