S aranžováním a zdobením tohoto dezertu si můžete vyhrát dle fantazie a toho, co máte zrovna doma po ruce.
Potřebujete:
✿ 4 hrušky
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ 50 g třtinového cukru
✿ 4 hřebíčky
✿ špetku muškátového oříšku
✿ 1 celou skořici
✿ 200 ml červeného vína
1. Hrušky oloupejte, stopky ponechte a spodní stranu hrušek mírně seřízněte. V kastrolu svařte červené víno s cukrem, citronovou šťávou a kořením. Když se cukr rozpustí, vložte hrušky a pod pokličkou je zlehka povařte asi 20 minut. Často je přelévejte vínem.
2. Měkké hrušky vyjměte a dejte je na talířek. Skořici odstraňte, tekutinu v kastrolu částečně svařte na sirup a hrušky jím přelijte.
3. Podávejte horké. Dozdobit můžete například kopečkem šlehačky či zmrzliny, přelít trochou čokolády, přidat ořechy, brusinky a podobně.