Hodí se jako poctivá a vydatná snídaně, ale i jako lehká večeře. Do omelety můžete přidat také sušená rajčata nebo opečenou cuketu.
Ingredience na 4 porce:
● 8 vajec
● 500 g zeleného chřestu
● 150 g fety
● 150 g rukoly
● máslo na smažení
● 3 lžíce olivového oleje
● hrst nasekaných ořechů
● sůl
● pepř
Postup:
Z chřestu odkrojte tvrdé konce. Ořechy opražte na suché pánvi. Vyklepněte vždy 2 vejce, osolte, opepřete, důkladně prošlehejte a na másle opečte omelety. Na jiné pánvi mezitím zahřejte olej.
Krátce opečte chřest. Každou omeletu potom naplňte trochou rukoly, rozdrobeného sýra, chřestem a ořechy. Podávejte s křupavým pečivem nebo čerstvým chlebem.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Recept vypadá skvěle! Vždyť chřest mám doma neustále. Určitě to budu zkoušet, vypadá to zdravě a svěže.
Tak tohle je přesně moje záležitost! Omeletu s chřestem musím zkusit, asi si ji udělám po ranním běhu. Díky za inspiraci!