Jednoduché a rychlé koblížky bez kynutí zvládne hravě připravit každý. Nejlépe chutnají ještě teplé, čerstvě usmažené. Dlouho vám stejně nevydrží.
Potřebujete:
1 hrnek polohrubé mouky, ½ hrnku bílého jogurtu, 2 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce, špetku soli, olej na smažení, džem, 1,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Postup:
Mouku, jogurt, kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce a sůl smíchejte dohromady a vypracujte těsto.
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozpalte olej a pomocí lžíce nebo rukou vytvarujte malé koblížky. Ty pak vkládejte rovnou do rozpáleného oleje a osmažte je na mírném ohni z obou stran dozlatova.
Koblížky můžete naplnit marmeládou, tvarohem nebo nechte bez náplně. Povrch pocukrujte moučkovým cukrem nebo na ně dejte kopeček tvarohu či jogurtu.