Můžete si na ní pochutnat s rýží nebo ji použít jako náplň do tortill nebo pečených a vydlabaných brambor.
Ingredience: 4 porce
● 300 g mletého hovězího masa
● 1 konzerva tmavých fazolí
● 200 g sterilované kukuřice
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● ½ lžíce pikantní uzené mleté papriky
● 1 zelená feferonka
● 1 červená feferonka
● 1 cibule
● 200 g loupaných rajčat
● 4 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● olej
Postup:
Na oleji opečte nakrájenou cibuli. Přidejte mleté maso a opečte ho dohněda. Vmíchejte mletou sladkou i uzenou papriku, promíchejte a nechte rozvonět. Pak přidejte do směsi loupaná rajčata, plátky česneku a nakrájené feferonky.
Směs osolte, opepřete a duste pod pokličkou zhruba 20 min. Podle potřeby můžete podlít trochou vody nebo vývarem. Následně směs odklopte, přidejte fazole, kukuřici a ještě chvíli prohřívejte. Před podáváním dozdobte nadrobno nakrájenou petrželkou.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč