Koule jednoduše napíchněte na párátko a servírujte s pálivou červenou omáčkou.
Ingredience:
500 g hovězího mletého masa
2 větší cibule
200 ml ostrého kečupu
4 stroužky česneku
2 nakládané kapie
sůl, pepř
2 lžíce majoránky
špetka mletého chilli
čerstvá bylinka na ozdobu
olej na smažení
hrnek polohrubé mouky
Postup:
Cibuli nakrájejte na malé kostičky a zpěňte na oleji nebo na másle. Jakmile začne hnědnout, odstavte ji. Maso smíchejte se solí a pepřem podle chuti, přidejte majoránku a dva prolisované stroužky česneku. Nyní do masa přimíchejte osmaženou cibulku.
Z masa vytvarujte koule a lehce je obalte v mouce.
Smažte na vyšší vrstvě oleje dozlatova. Kečup smíchejte se dvěma stroužky prolisovaného česneku, chilli a nasekanou kapií. Masové koule poté potřete připravenou marinádou a hojně je dozdobte nasekanou bylinkou, nejlépe petrželkou.
Náš tip:
Masové koule skvěle chutnají i s křenem smíchaným s nastrouhaným jablkem.