Vylepšete křídla naší super marinádou!
Ingredience:
kuřecí křídla
sójová omáčka
citronová šťáva
2 stroužky česneku
jarní cibulka
tymián
olej
sůl
pepř
Postup:
Nejdříve si připravte marinádu: v míse smíchejte olej, sójovou omáčku, citronovou šťávu, nakrájený česnek, tymián, sůl a pepř.
K marinádě přidejte okrájená křídla (odkrojte poslední nejslabší část, která by se na ohni rychle spálila) a promíchejte. Přikryjte je alobalem a nechte ideálně přes noc marinovat.
Pak vložte na gril – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočte. Zbytek marinády vlijte do malého kastrůlku a nechte ohřát na grilu.
Do ohřáté marinády nasekejte jarní cibulku a vložte hotová křidélka. Nemusíte se bát, že byla omáčka v kontaktu se syrovým masem. Po převaření se bakterie zlikvidují. Na závěr pokapejte citronovou šťávou a podávejte.
Náš tip
Aby měla křídla krásně nasládlou chuť, přidejte do marinády trochu medu.