Vláčný hruškový koláč s mandlemi provonění skořicí si naservírujte k odpolední kávě.
Suroviny – 100 g hladké mouky – 60 g mletých mandlí – 70 g krystalového cukru – 1 lžíce rumu – 1 lžíce mleté skořice – 1 lžička prášku do pečiva – 100 g másla – 2 vejce – 3 hrušky – pečicí papír
Postup
1. Hrušky oloupejte, nakrájejte na malé kousky a promíchejte s rumem. Nechte stát asi 30 minut.
2. V míse smíchejte mouku, mleté mandle, skořici a prášek do pečiva. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny a postupně zašlehejte obě vejce. Obě směsi spojte a pak do těsta zlehka vmíchejte hrušky.
3. Těsto nalijte do formy vystlané pečicím papírem a dejte péct na zhruba 40 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.