S oblibou se říká, že co je zdravé, není dobré. O likovém tataráku ovšem toto rčení rozhodně neplatí.
Suroviny:
1 velký lilek
1 menší cibule
3 čerstvá rajčata
1 červená paprika
2 lžičky sladkokyselé chilli omáčky
1 lžíce worcesterské omáčky
2 stroužky česneku
1 lžíce nakládaných kaparů
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Lilek oloupejte a nakrájejte na plátky. Osolte ho a po pěti minutách jej osušte papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájejte na menší kostičky. Na olivovém oleji orestujte cibuli a přidejte zbylou zeleninu.
Osolte ji, opepřete a restujte, dokud nebude lilek hnědý. Do směsi vmíchejte kečup, chilli omáčku, worcester, utřený česnek, nasekané kapary a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Náš tip
K lilku orestujte na másle i zelený chřest.