Potřebujete:
200 g lososa, 2 avokáda, 350 g těstovin, 150 ml bílého dezertního vína, 2 stroužky česneku, 1 hrst bazalky, 1 lžíci olivového oleje, sůl, pepř
Postup:
Lososa a oloupaná avokáda nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Česnek nakrájejte na plátky. Těstoviny uvařte podle návodu na skus, tedy al dente, a uchovejte teplé.
V hlubší pánvi nechte rozehřát olej a opékejte na něm česnek, dokud se nerozvoní. Poté přidejte avokádo. Opékejte ho, až začne měknout a povolovat a poté přilijte víno.
Za občasného míchání je duste tak dlouho, dokud se část tekutiny nevypaří a část avokáda nevytvoří s vínem krémovou omáčku.
Přidejte lososa a nechte ho prohřát. Nakonec omáčku osolte, opepřete a vmíchejte do ní pokrájenou bazalku. K omáčce vsypte uvařené těstoviny, promíchejte a ihned podávejte. . .