Trochu připomíná oblíbené zapečené francouzské brambory. Každou návštěvu touto lahůdkou mile ohromíte.
Suroviny na 4 porce: 400 g brambor, 4 velké nakrájené bílé cibule, 7–8 vajec (podle velikosti), 4–5 lžic mléka, sůl, 0,25 l olivového nebo slunečnicového oleje
Příprava: Brambory a cibuli nakrájíme, osolíme a na oleji na pánvi dusíme 15 min, dokud nezměknou. Odstavíme z ohně, slijeme olej a vmícháme vejce s mlékem. Dáme zpět na pánev, přidáme vejce a mícháme, dokud vše nezačne houstnout.
Za pomoci velkého talíře či další pánve pak tortillu otočíme a pečeme i z druhé strany – už jen na mírném ohni, aby se nepřipálila. Tortillu otočíme ještě několikrát, aby se upekla dozlatova.