Drůbeží maso je zdrojem kvalitních bílkovin, obsahuje mj. také zinek, který posiluje imunitu a urychluje hojení ran. Dýně i fazolky obsahují antioxidanty, vlákninu a spoustu živin.
Potřebujete:
✿ 500 g kuřecích prsou
✿ 1 lžíci mleté sladké papriky
✿ ½ lžičky drceného kmínu
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžičku sušeného česneku
✿ olej
Přílohy:
✿ 1 malou dýni Hokkaido
✿ 2 stroužky česneku
✿ olivový olej
✿ 1 lžičku chilli
✿ 300 g mražených zelených fazolek
✿ 1 lžičku tymiánu
✿ ½ lžíce vinného octa
✿ sůl
1. Maso očistěte a osušte. V misce smíchejte papriku, česnek, pepř a kmín. Maso osolte, posypejte směsí koření, pokapejte olejem a nechte alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) odležet.
2. Dýni rozkrojte, zbavte semen a nakrájejte na kostičky. Vložte je do mísy, přidejte olej, chilli a důkladně promíchejte. Rozložte je na plech s pečicím papírem, trochu osolte a pečte v troubě při 180 ºC asi 25 minut.
3. Mezitím fazolky opečte na pánvi s olejem a tymiánem. Asi po 7 minutách je vyjměte, osolte a zakápněte vinným octem. V pánvi na rozpáleném oleji opečte kuřecí prsa dozlatova z obou stran. Steaky podávejte s dýní a fazolkami.