Soté (v originálu sauté) je rychlý způsob přípravy. Maso se nedusí, nedělá se omáčka. Kombinace dobře připraveného kuřecího, čerstvé zeleniny a trochy másla a smetany stačí.
Potřebujete:
✿ 150 g kuřecích prsou
✿ misku čerstvé zeleniny (brokolici, mrkev, rajčátka, fazolky, pórek apod.)
✿ ½ citronu
✿ sůl, pepř
✿ olej
✿ máslo
✿ 100 ml smetany ke šlehání
1. Kuřecí prso nakrájejte na kousky, pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Zeleninu nakrájejte na podobné kousky a připravte ji nad párou skoro do měkka, aby zůstala křupavá.
2. Na pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm orestujte kuřecí kousky. Když jsou skoro hotové, přidejte kousek másla a připravenou zeleninu, stále na plném plameni.
3. Rychle vše promíchejte, přilijte trochu smetany a odstavte z ohně. Kuřecí soté podávejte s rýží, případně těstovinami či brambory.