Kuřecí maso může být někdy vyšušené a bez chuti. S naším receptem si ale na kuřecím masu opravdu pochutnáte.
Na náplň:
750 g kuřecích prsních řízků
hrnek nastrouhaného parmazánu (nebo sýra grana padano)
sůl, čerstvě drcený pepř
1 citron
olivový olej
Postup:
Kuřecí prsa si omyjte, osušte, osolte a opepřete.
Vymačkejte si šťávu z jednoho citronu a smíchejte ji s najemno nastrouhaným parmazánem.
Přidejte tři až pět lžic kvalitního olivového, nejlépe panenského, oleje a opět dobře promíchejte.
Do směsi citronové šťávy, oleje a parmazánu naložte plátky kuřecích prsou.
Uložte je do lednice alespoň na dvě, nejlépe na tři hodiny. Kuřecí maso může takto odpočívat klidně až do druhého dne.
Rozpalte si gril a maso z obou stran ogrilujte. Případně přidejte trochu olivového oleje, kdyby se vám zdálo, že se maso ke grilovací mřížce připéká.
Na závěr kuřecí prso ještě pokapejte trochou citronové šťávy, přidejte ještě trochu parmazánu a můžete servírovat.
Wow, tohle jsem musela okamžitě přidat do svých kuchařských záložek. Miluju experimentování s italskými sýry, takže tohle je pro mě jasná volba na víkendové vaření!
Recept vypadá skvěle, určitě vyzkouším. Mám ráda, když se do klasických receptů přidává něco extra, co změní chuť k lepšímu. Těším se, až toto kuře ochutnám.