Suroviny na 1 porci:
200 g vepřové krkovice
1 lžička mořské soli
1 snítka rozmarýnu
kuchyňský provázek
Na marinádu:
125 ml světlého piva
125 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
6 kuliček černého pepře
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce rozmarýnu
2 bobkové listy
Postup:
Plát krkovice rozložte na prkénku, po obvodu svažte provázkem. Do misky dejte hořčici, přilijte olej a prošlehejte. Česnek pokrájejte nadrobno a přidejte do misky s podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem.
Zalijte pivem, promíchejte a do marinády ponořte na noc krkovici. Po 12 hodinách maso vyjměte z marinády, osušte ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundejte z grilu a nechte chvíli odpočívat, aby při krájení nevytekla šťáva.