Rychlé, snadné, zdravé a velmi chutné! Takto připraveným krevetám prostě neodoláte.
Potřebujete:
✿ 300 g oloupaných krevet
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 cm zázvoru
✿ 4 lžíce medu
✿ 2 lžíce sójové omáčky
✿ čerstvé bylinky
✿ 1 citron
1. V misce smíchejte prolisovaný česnek, najemno nastrouhaný zázvor, med a sójovou omáčku. Vzniklou marinádu rozdělte na dvě části.
2. Do poloviny marinády naskládejte připravené krevety a nechte je marinovat asi 20–30 minut. Poté krevety vyndejte a marinádu vyhoďte.
3. Na pánvi, rozpálené na středním plameni, orestujte na trošce oleje krevety dozlatova. A máte hotovo. Opečené krevety podávejte zalité zbylou omáčkou, posypané nasekanými bylinkami a kouskem citronu či zeleninovou oblohou.