Dezert s krémovou náplní a křupavým těstem můžete ještě přelít cukrovou polevou nebo čokoládou.
Ingredience: 1 plech
● 2 pláty listového těsta
● 1 l mléka
● 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
● 250 g krupicového cukru
● 3 vejce
● 250 g másla
● 500 ml smetany ke šlehání
● semínka z 1 vanilkového lusku
● moučkový cukr na posypání
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Pláty těsta rozložte na dva plechy, propíchněte je vidličkou a pečte je asi 15 min dozlatova. Pak připravte pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmíchejte pudinky, 200 g cukru a žloutky. Zbylé mléko mezitím zahřívejte na středním ohni.
Vlijte do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte 2 min a stáhněte z plotny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který vmíchejte do horkého pudinku. Krém nechte vychladnout.
Máslo vyšlehejte do pěny a po lžících přidávejte vychladlý pudink a vždy dobře prošlehejte.
Smetanu ušlehejte dotuha se zbylým cukrem a semínky. Plech vyložte alobalem. Položte na něj plát těsta, rozetřete na něj pudinkový krém a na něj šlehačku. Druhý plát rozkrájejte na kostky asi 6 × 6 cm a poskládejte je hladkou stranou navrch na šlehačku. Poprašte cukrem a dejte na 3 hod vychladit.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 40 Kč