Klasický nedělní oběd, který nám s láskou chystaly babičky i maminky. Stejným způsobem můžete připravit i plátky kuřecího nebo krůtího masa. Do omáčky je vhodné přidat také trochu strouhaného parmazánu.
Ingredience: 4 porce
4 vepřové kotlety
1 lžíce másla
3 lžíce oleje
sůl
pepř
250 ml smetany na šlehání
1 lžička tymiánu
100 ml bílého vína
Postup:
Maso naklepejte, osolte a opepřete. V pánvi nechte rozpustit máslo a olej. Opečte na něm kotlety dozlatova z obou stran. Pak přilejte víno a nechte ho částečně odpařit. Přilejte smetanu a přidejte lístky tymiánu.
Vše prohřejte a smetanovou omáčku nechte minutku probublávat. Poté stáhněte z ohně. Hotové kotlety podávejte s rýží nebo s opečenými bramborami.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 70 Kč