Dýňové muffiny skvěle zasytí, můžete si je dát i jako menší večeři. A v košíčcích vypadají opravdu lákavě.
Potřebujete:
✿ 400 g dýně Hokaido
✿ 2 vejce
✿ 1,5 hrnku hladké mouky
✿ 1 lžičku kypřicího prášku
✿ 1/3 hrnku oleje
✿ 1 lžičku skořice
✿ 1/2 lžičky zázvoru
✿ 1/2 lžičky drceného hřebíčku
✿ 1/2 lžičky muškátového ořechu
✿ 1 lžičku vanilkového extraktu
✿ 1,25 hrnku cukru
✿ 1/2 lžičky sody
✿ 1/2 lžičky soli
1. Dýni očistěte, vydlabejte semena, nakrájejte ji na menší kousky a dejte povařit s trochou cukru a skořicí doměkka. Vodu slijte a dýni nechte vychladnout.
2. Mezitím si v míse smíchejte mouku s kypřicím práškem. V další míse pak smíchejte vychladlou dýni, olej, vejce, vanilkový extrakt, ostatní koření, sodu a sůl. Přisypejte mouku s kypřicím práškem a lehce míchejte, až se vše spojí.
3. Vzniklým těstem naplňte formy na muffiny nebo jednotlivé košíčky. Dejte je péct do trouby při 180 °C asi 25–30 minut. Špejlí zkuste, zda už jsou hotové, vyndejte z trouby, nechte vychladnout a podávejte.