Kachní prsa se dají připravit na nejrůznější způsoby. My vám nyní prozradíme recept na kachnu s brusinkami a fenyklem.
Suroviny:
2 kachní prsa s kůží
sůl, pepř
1 dl pomerančové šťávy
4 lžíce sušených brusinek a lžíce brusinkové šťávy
1 fenykl
olej na smažení
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup:
Kůži na kachně nakrojte do mřížky. Osolte ji a opepřete. Kachní prsa orestujte kůží dolů, po 4 minutách je obraťte a restujte stejně dlouhou dobu.
Poté prsa zabalte do alobalu a nechte je chvíli odpočívat. Přebytečný tuk slijte a na pánev vložte na proužky nakrájený fenykl.
Osmažte ho dozlatova a poté k němu přidejte pomerančovou šťávu. Provařte a osolte a opepřete. Nakonec přidejte brusinky, případně můžete použít i trochu brusinkové šťávy.
Omáčku zredukujte a můžete ji podávat společně s kachními prsy nakrájenými na silnější plátky. Podávejte s orestovanými nebo pečenými bramborami a ozdobte bylinkou. Přejeme vám dobrou chuť!
Náš tip
Kachní prsíčka restujte vždy tak, aby uvnitř zůstala růžová.