Z jehněčí kotlety se dá připravit šťavnatý minutkový steak.
Ingredience:
4–5 jehněčích kotletek
5 snítek čerstvého rozmarýnu
rostlinný olej
4 dl červeného vína
4 lžíce smetany ke šlehání
sůl, pepř, divoké koření
Postup:
Jehněčí kotletky si dobře osolte a opepřete.
Rozpalte si pánev s rostlinným olejem. Přihoďte do ní divoké koření a rozmarýn.
Kotletky si na pánvi zprudka orestujte z obou stran. Uvnitř mohou klidně zůstat krásně růžové. Nebojte se toho. Když budou připravené takto „medium“, budou krásně šťavnaté.
Kotletky z pánve vyjměte a přidejte víno. Míchejte dvě minuty.
Vinnou omáčku dochuťte solí a pepřem dle chuti a na zjemnění přidejte trochu smetany.
Ráda fotím jídla, takový recept je pro mě ideální! Ještě k tomu červené víno, to bude určitě delikatesa.
Děkuji za tip! Neměla jsem tušení, že se jehněčí dá tak dobře připravit v minutkové úpravě. Vypadá to nádherně.
To se zdá jako super recept na rychlou večeři! Jehněčí mám ráda, tak to určitě zkusím.