Pochutnáte si na něm při konzumaci různých druhů sýrů nebo s pečeným masem. Můžete ho přidávat také do slaných snídaňových kaší. Pro pikantní chuť přidejte chilli papričku.
Ingredience: 4 skleničky
1 kg jablek
4 lžíce cukru
4 lžíce octa
kousek zázvoru
2 cibule
6 stroužků česneku
1 lžička mletého kari
1 lžička kurkumy
sůl
pepř
Postup:
Oloupaná a rozkrájená jablka dejte do kastrůlku, přidejte nastrouhaný zázvor, nasekanou cibuli a česnek, pokrájené rozinky, koření, trochu vody a začněte pod pokličkou dusit.
Ocet přidejte, až budou jablka měkká. Na mírném ohni vařte 30 min. do zhoustnutí. Směs pak rozdělte do skleniček a pevně zavíčkujte. Otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 20 Kč