Maso se zeleninou a vínem je velmi chutné, prohřejte se pořádnou porcí této dobroty.
Potřebujete:
✿ 500 g hovězího zadního
✿ 2 mrkve
✿ 2 cibule
✿ 6 nakládaných cibulek
✿ 100 g špeku
✿ 200 ml červeného vína
✿ 1 l vývaru
✿ 1 kuličku nového koření
✿ 1 bobkový list
✿ snítku tymiánu
✿ listovou petržel
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 lžíci hladké mouky
✿ sůl, pepř
1. V hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli s na kostičky rozkrájeným špekem dozlatova. Přidejte na větší kousky nakrájenou mrkev a společně opečte. Pak vše vyndejte a dejte stranou.
2. Do stejného hrnce vložte na kousky nakrájené hovězí a zprudka opečte. K masu přihoďte opečenou zeleninu se špekem, zaprašte moukou a znovu krátce opečte. Zalijte vínem a povařte alespoň 3 minuty, aby se odpařil alkohol.
3. Vlijte vývar, přidejte koření a tymián, přiveďte k vatu, ztlumte plamen a duste alespoň dvě hodiny, dokud nebude maso měkké. Nakonec přidejte nakládané cibulky a prohřejte. Ozdobte bylinkami a podávejte.