Nasušili jste si houby z letošní bohaté úrody? Šup s nimi rovnou do omáčky! Tato se hodí k hovězímu, vepřovému i kuřecímu, klidně si ji ale můžete dát i bez masa.
Potřebujete:
✿ 500 g kuřecích prsou
✿ 80 g sušených hub
✿ 200 ml vývaru
✿ 3 lžíce másla
✿ 3 lžíce hladké mouky
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ olej
✿ kmín
✿ tymián
✿ rozmarýn
✿ sůl, pepř
1. Houby namočte na chvíli do studené vody, poté slijte a propláchněte. Dejte je do hrnce, zalijte 1 l vody, osolte a vařte doměkka. Sceďte a vodu si nechte. Maso nakrájejte, osolte a opečte na oleji.
2. Na másle osmažte nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte nakrájený česnek a po minutě zasypejte moukou. Restujte 5 minut a přilijte vývar. Postupně přidávejte vodu z hub, až bude mít omáčka požadovanou konzistenci.
3. Přidejte koření, pepř a sůl a povařte 10 minut. Omáčku propasírujte přes sítko, vložte uvařené houby a orestované maso.