Vaječnou omeletu s chutí hub si můžete dát jako snídani na vidličku nebo menší večeři pro dvě osoby.
Potřebujete:
✿ 6 vajec
✿ 6 lžic mléka
✿ 1 cibuli
✿ 1 stroužek česneku
✿ 70 g másla
✿ sůl, pepř
✿ 300 g hub
✿ 2 lžíce strouhaného sýru
1. Houby očistěte a nakrájejte na plátky, cibuli a česnek nadrobno. V misce promíchejte vejce s mlékem a jemně strouhaným sýrem, trochu osolte a opepřete.
2. Na pánvi rozehřejte kousek másla a osmažte na něm cibulku dorůžova. Pak přidejte česnek, plátky hub a nechte vydusit vodu, kterou houby pustí.
3. Směs na pánvi rovnoměrně rozprostřete a zalijte rozmíchanými vejci se sýrem. Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a nechte vejce ztuhnout. Omeletu podávejte posypanou petrželkou nebo pažitkou.