Užijte si tu pravou chuť Ameriky.
Suroviny:
4 vepřové párky
4 housky na hot dogy
2 velké cibule (žluté nebo bílé)
2–3 chilli papričky (dle chuti, například jalapeño nebo chilli)
2 lžíce másla
1 lžíce cukru (nejlépe třtinový)
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
hořčice, kečup nebo jiná omáčka dle chuti
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a máslo. Přidejte cibuli a restujte na středním ohni, dokud nezačne měknout (asi 5 minut).
Poté přidejte cukr a snižte teplotu. Pomalu cibuli karamelizujte. Tento proces trvá asi 20 minut, dokud cibule není měkká, zlatavá a nasládlá.
Chilli papričky nakrájejte na kolečka.
Párky lze buď grilovat, opéct na pánvi, nebo uvařit dle preference.
Housky na hot dogy lehce opečte na pánvi nebo grilu.
Do každé housky vložte párek.
Na vrch párku přidejte karamelizovanou cibulku a kolečka chilli.
Podle chuti přidejte hořčici, kečup nebo jinou omáčku.
Wow, tohle mi připomíná návštěvu u kamarádky v USA. Skvělá kombinace chutí! Jen škoda, že už nemám doma párky, hned bych to zkusila udělat.
Tohle vypadá úplně úžasně! Miluju, jak karamelizovaná cibulka dodává hot dogu sladkost. Určitě to zkusím s fotkami na Instagramu!