Možná by vás nenapadlo spojovat čokoládu zrovna s vínem, ale až ochutnáte tento originální a delikátní „svařák“, budete nadšeni. V Polsku ho například prodávají na vánočních trzích.
Potřebujete:
500 ml vody, 750 ml červeného vína, 400 g cukru krupice, 100 g kakaa, 2 kousky celé skořice, 4 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 250 g tmavé 70% čokolády, 2 mandarinky nebo pomeranče, 1 větvičku rozmarýnu
Postup:
Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, kakao, na kousky nalámanou čokoládu, skořici, badyán a přiveďte v hrnci až téměř k varu. Pak stáhněte z ohně a míchejte tak dlouho, dokud se všechna čokoláda nerozpustí.
Mandarinky nebo pomeranče nakrájejte na čtvrtiny, vložte je do čokoládové směsi, přidejte větvičku rozmarýnu a nechte 10 minut odstát.
Poté do nápoje dolijte červené víno a společně vše znovu na mírném ohni zahřejte. Nalijte do hrníčků nebo sklenic. .