V Holandsku palačinky milují. Nesmaží je na pánvi, ale opékají na rozpuštěném másle v dobře vyhřáté troubě.
Potřebujete:
✿ 1/4 hrnku másla
✿ 3/4 hrnku mléka
✿ 3/4 hrnku mouky
✿ 3 vejce
✿ 2 jablka
✿ cukr, skořici
Sirup:
✿ 1 lžíci skořice
✿ 1/3 hrnku kukuřičného sirupu
✿ 2/3 hrnku medu
✿ 7/8 hrnku třtinového cukru
✿ 1/4 hrnku másla
✿ špetku soli
1. V míse prošlehejte metličkou mouku s mlékem a vejci. Připravené těsto přikryjte utěrkou a nechte chvíli odpočinout. Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky.
V pánvi nebo kulaté formě na koláč nechte rozpustit máslo a naběračkou na něj nalijte těsto, poklaďte plátky jablek a posypejte skořicí a cukrem.
2. Pečte na 200 °C asi 30 minut. Mezitím si připravte sirup. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte skořici, kukuřičný sirup, med, sůl a cukr. Za stálého míchání vařte asi 10 minut, než směs nezhoustne.
3. Sundejte hotový sirup z ohně a nechte lehce vychladnout. Palačinky podávejte ještě teplé, přelité sirupem nebo posypané moučkovým cukrem. Můžete je ozdobit i drobným ovocem a šlehačkou.