Vyzkoušejte při vaření pivo. Hodí se jak do guláše, tak i k jiným pokrmům z hovězího i vepřového masa. Dodá jim jemnou, karamelovou chuť.
Ingredience: 6 porcí
● 1 kg hovězího masa
● 2 cibule
● 1 chilli paprička
● 200 ml černého piva
● 1 lžička římského kmínu
● 2 lžíce rajčatového protlaku
● sůl
● pepř
● 300 ml vývaru
● 2 lžíce másla
● olej
Postup:
Na oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso, opečte a nechte ho zatáhnout. Vmíchejte koření, protlak, papriku, důkladně promíchejte a zarestujte.
Pak do směsi přidejte nasekanou chilli papričku a přilejte pivo a trochu vývaru v takovém množství, aby bylo maso jen ponořené.
Mělo by se dusit, a ne vařit. Směs osolte, opepřete a pod pokličkou duste alespoň dvě hodinky. Podle potřeby ještě dolejte v průběhu dušení vývar. Guláš podávejte s přílohou podle chuti, postačí čerstvý chléb.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 50 Kč