Chřest lze krásně využít jako zdravá příloha k masu. A na talíři s ním vše vypadá luxusně!
Potřebujete:
✿ 4 kuřecí prsní řízky
✿ 1 svazek bílého chřestu
✿ 1 lžíci rozmarýnu
✿ 1 lžíci oleje
✿ sůl, pepř
✿ čerstvé bylinky na ozdobu
Marináda:
✿ 10 g hladkolisté petrželky
✿ 10 g bazalky
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 50 ml vody
✿ 1 lžičku citronové kůry
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ sůl, pepř
1. Petrželovou nať, bazalku, česnek, olivový olej, vodu, citronovou kůru a šťávu, pepř a sůl rozmixujte tyčovým mixérem. Kuřecí prsa omyjte, osušte a zalijte je marinádou. Uzavřete a nechte v chladu 2 hodiny marinovat.
2. Chřest oloupejte, spodní části odkrojte a vařte v osolené vodě 12–15 minut. Kuřecí prsa ogrilujte na grilovací pánvi (cca 3 minuty z každé strany) nebo na kontaktním grilu (cca 5 minut) a udržujte teplé.
3. Hotový chřest slijte, nechte okapat a zlehka ho orestujte na oleji s rozmarýnem cca 2 minuty. Podávejte posypané nasekanými bylinkami se zeleninovou oblohou. Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše či hranolky.
To vypadá fakt dobře a elegantne, asi to zkusím udelát na víkend k večeri. Moc se mi líbí kombinace kuřete a bíleho chřestu.
Inspirativní recept! Chřest s kuřecími prsy je skvělá kombinace. A ta marináda s citronem musí být úžasná.